Zona centrala a Municipiului Galati

 

Back to News

Municipiul Galati doreste un proiect de reabilitare peisagistica pentru zona centrala a Municipiului Galati, modernizare si, totodata, gasire a unei identitati urbanistice care sa se diferentieze in peisajul anost al oraselor din Romania. Pentru acest deziderat, CMD impreuna cu BTF Arch au intocmit Conceptul de Landscape si Urbanism al zonelor Potcoava, Dunarea si Spicul.

reabilitare peisagistica a zonelor urbane galati
Potcoava va fi un punct de referinta, poate poarta catre Centrul orasului. Un spatiu in care se vor organiza targuri expozitionale si comerciale, cu o vasta platforma pietonala in care locuitorii vor putea socializa, se vor putea intalni si, totodata, tranzita dinspre oras spre centru.

zona centrala a municipiului galati
Dunarea este o punte de legatura, nucleul principal al zonei centrale din Galati. Acest nod leaga strada Brailei de strazile Domneasca si Navelor. Si aici, mobilierul urban este unul modern, care ofera orasului o noua imagine in peisajul urban romanesc. Pasajul pietonal, pe langa functiunea lui de tranzit intre strada Domneasca si zona Spic, va oferi locuitorilor si un spatiu cultural: aici vor fi amenajate vitrine si casete pentru expozitii de sculptura sau pictura, un spatiu unde se pot organiza consultari publice pentru principalele proiecte ale Galatiului.
reabilitare peisagistica a zonelor urbane galati
Cea mai tumultoasa zona, cu uriasul potential urban de care proiectul a profitat, ofera locuitorilor Galatiului Zona 0 – locul de intalnire, de petrecere a timpului liber. Sub forma unor piatete urbane, cele doua situri sunt conectate de strada care, in zilele de weekend va fi transformata in pietonala, tocmai pentru a prelungi promenada aflata la sud si a da o coerenta in fluxul pietonal. Platforme si spatii pentru adeptii plimbarilor cu rolele, parcaje pentru biciclete, bancute de odihna, peluze vaste de gazon si jocuri de apa si lumina, toate pentru cresterea calitatii vietii locuitorilor din zona centrala a municipiului Galati.
reabilitare peisagistica a zonelor urbane galati

Arhitectura: BTFArch si CMD Design

Beneficiar: Municipiul Galati

Stadiul: In Lucru

     
Back to News

 

Tags