Fabrica de Glucoza


Back to News
proiect de peisagistica pentru o zona industriala

Compania Plast Vision din Bucuresti a dorit un proiect de peisagistica pentru o zona industriala din Bucuresti, amenajarea spatiului exterior al fabricii, transformarea unui teren viran intr-un spatiu dedicat angajatilor. Proiectul de arhitectura peisagera industriala propune un dialog interesant al traseelor aleilor ce strabat terenul din fata cladirii de birouri si productie.

peisaj industrial
Proiectul continua geometrizarea spatiului, o trasatura specifica pentru arhitectura peisagera industriala, prin aliniamentele de arbori (Fraxinus Ornus Mecsek, Aesculus Carnea Briotii). Pentru a intrerupe posibila monotonie a unghiurilor, peisagistul a trasat cateva linii ce traverseaza diagonalele de trafic, linii ce sunt, in fapt, borduri din beton albe, in contrast cu verdele peluzelor de gazon.
arhitectura peisagera industriala
Vegetatia este preponderent foioasa si a fost asigurata cu ajutorul specialistilor de la Natural Design. Pe langa speciile din aliniamente, peisagistul propune doua grupuri masive de Betula in aliniament, 3 Platanus Acerifolia pe care, cu timpul, firma de intretinere si toaletare ii va conduce cu ramurile intr-un paralelism imaginar cu terenul formand astfel o umbrela verde masiva asupra spatiului unde vor fi amplasate doua mese de tenis. De asemenea, in zona bazinului decorativ este propus un grup masiv de Phyllostachis iar in spatele zonei acoperite (patio odihna) o zona cu Cotoneaster Horizontalis.
arhitectura peisagera industriala
Bancutele pentru odihna, amplasate de-a lungul aleii principale, vor fi din piatra (beton), geometrice, cu zona de sezut din lemn.
Ideea proiectului de arhitectura peisagera industriala este de a crea un spatiu modern, minimalist, care sa frapeze prin liniile drepte, uneori agresive, prin speciile frumoase prin forma si culoare, un spatiu tanar, vitalizant specific zonelor office, protocolare sau celor industriale.

Beneficiar: Plast Vision

Constructor: Natural Design

Stadiu: Finalizat in 2014

[Descarca Brosura]
Fise-Lucrari-CMD-Design-PDF
Back to News

Tags