Oxford Gardens

Studiu peisagistic pentru amenajarea peisagera a spatiilor exterioare din complexul rezidential Oxford Gardens de la Willbrook.

Necesitatea interventiei asupra spatiilor verzi din zona de nord a cartierului rezidential Oxford Gardens de la Willbrook este evidenta. Complexul beneficiaza de amenajarea spatiilor verzi din sudul cartierului si, prin prezentul studiu peisagistic, se vor efectua si lucrarile de amenajare pentru axele adiacente noilor vile ce vor fi date in folosinta in perioada ce urmeaza.
Mai mult, este dreptul fiecarui locatar al complexului la un mediu inconjurator curat. Rolul zonelor verzi nu se reduce doar la cel de „accesoriu ambiental” în dezvoltarea spaţiului public sau privat; ele contribuie la ameliorarea condiţiilor de microclimat, la reducerea poluării, la crearea condiţiilor favorabile pentru agrement, sport şi recreere, exercitând o puternică influenţă benefica asupra sănătăţii oamenilor.
– Acest studiu peisagistic ia in considerare urmatoarele aspecte:
– Situatia existenta a spatiilor verzi existente
– Modul cum au fost amenajate spatiile verzi din zona de sud a cartierului
– Cadrul natural inconjurator (Padurea Baneasa).
– Fluxuri si circulatii
– Arhitectura cladirilor | propunerea unor grupuri de arbori si arbusti in alveolele din fata cladirilor de locuit pentru a crea intimitate beneficiarilor, dar si punerea in valoare a arhitecturii acestor vile.
– propunerea unui aliniamente de arbori de talie I la limita nordica si vestica a sitului pentru protectie fata de vanturile din iarna si primavara. De asemenea, rolul acestui aliniament este si acela de a bloca perspectivele spre campurile din jur, o priveliste nu foarte frumoasa.
Sunt propuse plantari de arbori si arbusti in alveolele din fata vilelor rezidentiale, in aliniamentele aferente axelor strazilor auto, dar si infiintari de scuaruri cu caracter privat pentru spatiile libere dintre loturile 6, 7 si 8. In aceste scuaruri au fost propuse locuri de joaca pentru copii, alei largi care sa permita plimbarea acestora cu rolele sau bicicletele, bancute din lemn pentru odihna. Fiecare proprietate comunica cu scuarul prin alei care traverseaza situl de la est la vest.

Beneficiar: Aroba Imobiliare
Constructor: Garden Services
An: 2014
Stadiu: In constructie