Ethos House

Proiectul de amenajare peisagera pentru Gradina Ethos House din Bucuresti

Noua cladire de birouri, la un moment dat capat de perspectiva pe Calea Floreasca, Ethos House este una din piesele importante ale zonei de afaceri din nordul Bucurestiului. Gradina Ethos House este componenta pentru care beneficiarul a dorit un proiect de arhitectura peisagera intocmit de biroul nostru.
Conceptul propune un spatiu in contrast cu cladirea de birouri. Daca strada ne arata o cladire cu elemente inspirate din renasterea florentina, gradina ne prezinta tipologia celor care o populeaza: tineri, corporatisti, contemporani.
Peisagistul Cosmin Coman a propus un spatiu modern, contemporan, echilibrat, un spatiu care te cheama pentru a contempla privelistea “noului Bucuresti” ce s-a nascut aici, dar si pentru socializare si recreere.
Doua platforme pavate lasa in mijloc un miniteren de golf, pasiune a beneficiarului. Platformele comunica intre ele, dar si cu aleea care urmareste malul lacului, prin scari cu trepte din pietris si pavaj si contratrepte din borduri, unele dintre ele desfasurate in plan orizontal. Nonsensul “scarilor orizontale” este explicat in plan de pastrarea formei treptelor prin linii neregulate ale bordurilor care, de la etajele superioare ale cladirii, par sa coboare, desi ele pastreaza aceeasi cota a terenului.
Taluzul care limiteaza zona de parcare si, totodata, permite accesul in gradina, este sustinut de blocuri gigantice de piatra, parca prezente acolo de sute de ani. Folosind un mixt de inlocuitori de gazon, dar si zone intinse de ierburi decorative, specii diverse in masive de arbori si arbusti, peisagistul a dorit ca intr-un loc cu personalitate distincta care ofera stil, eleganta, confort si caracter, gradina ethos house sa fie piesa de contemporaneitate a acestuia.
Gradina Ethos House poate fi vazuta de la nivelul podului Calea Floreasca.

Beneficiar: Ethos House
Arhitectura Peisagera: CMD Design Proiect | peis Cosmin Coman
Arhitectura: Birou de Arhitectura Pintilie si arh Dan Ene
Constructor: Natural Design