Gradina LV, Bucurestii Noi

Arhitectura Gradinii LV este rezultatul unei echipe de arhitecti, peisagisti si antreprenori in peisagistica pentru o gradina privata in zona Bucurestilor Noi din Capitala.

Biroul de arhitectura BTF Arch a redesenat doua constructii din cartierul Bucurestii Noi, dandu-le noi identitati si functiuni: o arhitectura speciala a cladirilor cu destinatia de locuinte pentru doua familii din Bucuresti. Atelierului CMD Design i s-a solicitat realizarea proiectului de peisagistica, arhitectura gradinii LV.

Peisagistul Cosmin Coman a propus acestor piese arhitecturale atat de frumoase si, totodata, contemporane, o gradina romantica, un cadru natural care sa nu altereze vizual, ambiental designul actual al caselor.

Relieful terenului este cel care ne da arhitectura gradinii LV, naturaletea ei, un relief care coboara de la sud la nord, spre lac, cu aproape 4 metri. Astfel, au fost propuse mai multe zone de interes ale gradinii: o padure in miniatura, in fapt, un masiv de arbori foiosi, un lac decorativ in care un izvor de apa se va prelinge pe blocurile mari de piatra incastrate in taluzurile terenului, o peluza de gazon cu o panta lina spre lac marginita de rauri de ierburi decorative, cu alei discrete, sugerate doar, prin lespezi mari de piatra dispuse ici-colo in gazon.

Un foisor, contemporan si el, va oferi beneficiarului posibilitatea de a contempla gradina si lacul in imediata vecinatate a pontonului din lemn. “Casa de la lac” beneficiaza de o sera cu flori si plante de interior, cu palmieri, lamai si ierburi decorative, dar si cu un mic loc pentru cafea. Din sera, beneficiarul va privi catre tabloul unui masiv de mesteceni, trunchiuri dese, verticale, alb-negre. Amenajarea gradinii nu putea fi completa fara speciile diverse de arbori si arbusti, de flori perene care, prin inflorirea lor, prin schimbarea culorilor frunzelor, prin portul lor vor incanta beneficiarul in orice moment al anului. Lucrarile de peisagistica au fost executate de Natural Design din Bucuresti.

De asemenea, o serie de jardiniere a fost amenajata cu arbori, arbusti, ierburi decorative, blocuri mari de piatra cu scopul de a reda imaginea a unui sit natural pe care au fost construite ziduri de sprijin.

O echipa pe masura dimensiunii proiectului, formata din arhitecti, ingineri, designeri si peisagisti au creat “spatiul” in care Beneficiarul se va simti acasa, se va deconecta de tumultul unei Capitale din ce in ce mai aglomerate.

Arhitectura: BTF Arch
Arhitectura Peisagera: peisagist Cosmin Coman | CMD Design
Constructor: Natural Design
Stadiu: Finalizat: 2015

[Descarca Brosura]
Fise-Lucrari-CMD-Design-PDF