Gradina AS, Bucuresti

La prima vedere, amenajarea unei gradini mici poate parea la indamana oricui. Nu de putine ori se demonstreaza contrariul cu multe gradini mici din Bucuresti.

Peisagistul Cosmin Coman a dorit ca aceasta mica gradina, aproximativ 100mp, sa reprezinte o prelungire a livingului de la parterul casei, componenta naturala a spatiului in care beneficiarul isi petrece timpul liber sau primeste invitati.

Daca in zona de langa casa un deck din lemn va servi drept dining, in partea opusa, la umbra unei pergole din lemn, o masuta de cafea, cu fotolii confortabile, invita beneficiarul la relaxare si chiar socializare alaturi de musafirii lui.

Cele doua zone (zona de dining si cea de cafea) sunt legate de un covor de gazon si o alee din dale rectangulare din piatra, asezate pe un strat de pietris decorativ. Imprejmuirea este propusa in totalitate din garduri vii inalte (Thuja Fastigiata). Un alt gard viu, de data aceasta din foiose (Buxus, Spiraea, Ligustrum) cu o inaltime de 50cm, separa o zona in care 3 mesteceni (Betula) isi inalta tulpinile frumoase dintr-un masiv de flori perene si ierburi ornamentale.

Un spatiu de dimensiuni atat de mici, cu vecini in toate partile ca multe gradini mici din Bucuresti, in cartiere rezidentiale noi, poate deveni locul tau de relaxare, livingul tau in aer liber.

Beneficiar: Fam Salceanu
Proiectant: peisagist Cosmin Coman | CMD Design
Constructor: Natural Design