Agricultura urbana

Agricultura urbana la scara miniaturala pentru amenajarea taluzurilor din zona Fantanii Miorita

Agricultura urbana in mijlocul Capitalei? Sigur, nu sunt plantatii de cartofi sau ceapa, ci aliniamente de Festucca si Euonymus. Pana la urma, Bucurestiul este un oras in mijlocul Baraganului.
Administratorul nucleelor verzi din nordul Bucurestiului a dorit amenajarea peisagera a taluzurilor din zona Fantana Miorita si Pod CFR Constanta. Sigur, bugetele au fost limitate si, mai mult, lista materialului dendro-floricol prestabilita.
Analiza site-ului a condus la faptul ca intregul ax dintre Podul Constanta si Fantana Miorita este un spatiu liniar: de la parapetii din beton care separa sensurile de mers la bordurile trotuarelor, de la arhitectura podului metalic la marcajele longitudinale ale carosabilului, toate au menirea de a nu distrage atentia conducatorilor auto care traverseaza acest spatiu cu o viteza a automobilelor peste limita admisa. Mai mult, in sensul spre Bucuresti, aceasta portiune a axului se termina cu o trecere de pietoni care, in general, surprinde soferii.
In acest sens, peisagistul a dorit o amenajare peisagera care sa se integreze in acest tablou al liniilor si a optat pentru popularea taluzurilor cu arbusti si ierburi decorative plantate in aliniamente care amintesc de agricultura specifica zonelor de campie, o adaptare a acestora la un stil peisagistic inedit, agricultura urbana. Materialul dendro-floricol este plantat in etaje in functie de inaltimea maxima a cresterii lui.
Etapa a II-a a acestui proiect va propune patru masive de Betula in fiecare dintre cele patru capete ale taluzurilor.

[Descarca Brosura]
Fise-Lucrari-CMD-Design-PDF
Beneficiar: –
Constructor: –
Stadiu: Etapa I finalizata

.